Melatonin for bedre søvn

Mennesker med SMS er meget vågne om natten og trætte om dagen. Deres søvnrytme er forskudt, man kan sige, at de har permanent jetlag. SMS personer producerer Melatonin om dagen i stedet for om aftenen og natten.  

Nogle børn falder bedre i søvn om aftenen og har lidt færre opvågninger, hvis de får Melatonin-piller

Bestræbelserne på at forstå søvnmønstre og vaner hos personer med Smith-Magenis Syndrom har ført til en bekræftelse af en usædvanlig omvendt døgnrytme af melatoninproduktionen. Forskning for at bestemme den underliggende årsag til denne forstyrrede søvn cyklus er kun lige begyndt. Terapeutisk styring af søvnforstyrrelser i Smith-Magenis Syndrom er fortsat en udfordring for læger og forældre. Rapporter om terapeutisk effekt af melatonin tyder på en generel forbedring af søvn uden større bivirkninger. Et forælder overvåget forsøg med fire til seks uger på lav-dosis (op til 3 mg) melatonin kan være værd at overveje; fortsæt med melatoninen hvis dine noter viser en forbedring af søvn og / eller adfærd. Det er vigtigt at bemærke, at høje doser (> 5 mg) af melatonin kan forblive i kroppen indtil næste morgen, og kan forværre søvnighed og mindske årvågenhed i dagtimerne.

 

Betablokker for roligere adfærd

Fælles for alle SMS familier er, at nætterne er en af de største udfordringer og at der ikke findes nemme løsninger. 

 

En enkelt åben undersøgelse af ni patienter med Smith-Magenis Syndrom behandlet med oral beta-blokker (acebutolol 10 mg / kg) og melatonin viste en undertrykkelse af melatonin toppe og subjektiv forbedret adfærd [de Leersnyder et al 2001]. Selvom dette arbejde er spændende og lovende, kræver det mere forskning.